Трамп підписав указ про культурні санкції проти РФ

Президент США Дональд Трамп продовжив указ, що забороняє фінансування культурних і освітніх обмінів з низкою країн на 2018 фінансовий рік.

Про це повідомила прес-служба Білого дому, пише DW.

"США не надаватимуть "негуманітарну і не пов'язану з торгівлею допомогу або дозволяти фінансування для участі в програмах освітніх і культурних обмінів офіційних осіб і працівників урядів Еритреї, КНДР, Росії та Сирії", - сказано в повідомленні.

Поставивши підпис під документом, Трамп продовжив рішення попередньої американської адміністрації. З вересня 2016 року Росія внесена в список країн, які потрапляють під санкції у зв'язку з законом про захист жертв торгівлі людьми та насильства від 2000 року.

У документах Держдепартаменту значиться, що Росія, зокрема, використовувала безкоштовну працю під час будівництва об'єктів до Олімпіади в Сочі. Також Москва співпрацює з Пхеньяном і залучає велику кількість громадян КНДР для роботи в російській лісозаготівельної промисловості на умовах примусової праці.

Як повідомляв "Апостроф", сенатор від Республіканської партії США Джон Маккейн розкритикував адміністрацію президента США за невиконання санкцій.