RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Глобальна гонка озброєнь: розвідники з США дали світу похмурий прогноз

Ситуація навколо порушень США і Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) може з часом втягнути в гонку озброєнь інші країни.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Держдеп США в одному зі своїх звітів заявив, що Вашингтон готується прийняти військові, дипломатичні та економічні заходи через передбачувані порушення договору про РСМД.

Американські аналітики припускають, що для гарантій дотримання договору Штати будуть заручатися підтримкою партнерів по НАТО і спільними зусиллями виступати проти РФ. Також згадується про підготовку Міністерством торгівлі США нових санкцій проти російських компаній, які беруть участь в розробці зброї, що порушує договір.

Говорячи про військові заходи, аналітики згадують про розгляд в Конгресі питання виділення коштів для розробки ракети, яка, якщо вона буде прийнята на озброєння, буде порушувати договір про РСМД. США можуть розгорнути в Європі свою систему протиракетної оборони, а також протестувати і розгорнути свої ракети в порушення договору.

На думку аналітиків, ситуація навколо договору про РСМД вказує на застарілу систему контролю над озброєннями. Конфлікт може завадити переговорам про продовження Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-III), термін якого закінчується в 2021 році. Непродовження документа ще більше розхитає режим контролю над озброєнням, що посилить гонку озброєнь між США і Росією і втягне інші країни.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа пригрозили покарати Росію і готові до військових заходів - приватна розвідка США.