Санкції США проти КНДР: з'явилося важливе уточнення

У разі, якщо переговори президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина виявляться невдалими, то Вашингтон обіцяє продовжити санкції.

Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео під час брифінгу для журналістів в Сінгапурі, передає Reuters.

"Північна Корея підтвердила курс на проведення денуклеаризації Корейського півострова. Ми хочемо дізнатися, чи щирі ці наміри. Головна мета, якої ми домагаємося в рамках дипломатичних переговорів з Північною Кореєю, не змінилася: повна і незворотна денуклеаризация Корейського півострова. Це єдиний результат, який прийнятний для нас", - заявив він.

У той же час США планують надати КНДР гарантії безпеки у разі, якщо вона відмовиться від ядерної зброї.

"Ми готові надати те, що називається гарантіями безпеки, які будуть зовсім іншими, унікальними в порівнянні з тими, які Америка хотіла надати раніше. Ми вважаємо це необхідним і доцільним", - сказав Помпео.

Якщо дипломатичні переговори не принесуть результатів, то США продовжать санкції і посилять тиск на КНДР.

"Санкції залишаться в силі до того часу, поки Північна Корея повністю не ліквідує свої програми (розробки) зброї масового знищення, причому таким чином, щоб це можна було перевірити. Якщо дипломатія не буде просуватися в правильному напрямку - хоча я сподіваюся, що вона буде рухатися саме в такому ключі, - ці (санкційні) заходи будуть посилені ", - сказав Помпео.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Трамп зробив важливу заяву по зустрічі з Кім Чен Ином.