RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Міста пішли під воду: з'явилися фото і відео наслідків смертельного урагану "Флоренс" в США

У п'ятницю, 14 вересня, ураган "Флоренс" досяг східного узбережжя США: на даний момент відомо про п'ять загиблих.

Про це повідомляє CNN.

Півмільйона людей залишилися без електроенергії, 26 тисяч осіб були змушені покинути домівки і залишитися в притулках, близько 60 осіб було евакуйовано з готелю в Джексонвілі, Північна Кароліна, після того, як частина даху обвалилася, більше тисячі авіарейсів скасовано.

Катастрофічні повені очікуються на материку протягом наступних кількох днів. За прогнозами, хвилі можуть покрити практично все Каролінське узбережжя водою рівнем близько 3,5 метрів.

Аеропорт Вілмінгтон зафіксував пориви вітру швидкістю 169 кілометрів на годину, найбільшої з часів урагану "Хелен" в 1958 році.

За повідомленнями чиновників, понад півтора мільйона людей закликали евакуюватися, проте невідомо, скільки все ж виконали вказівку.

Відзначається також, що п'ять смертей в Північній Кароліні були пов'язані з ураганом "Флоренс". Зокрема, дерево впало на житловий будинок, убивши матір з дитиною. Батька сімейства витягли з дому і відвезли в місцеву лікарню з травмами.

Одна з смертей сталася в окрузі Ленуар, коли 78-річний чоловік підключав генератор.

Четвертий загиблий - 77-річний чоловік, який, за словами членів сім'ї, загинув через те, що його здуло сильним поривом вітру, коли він вигулював собак.

П'ята смерть побічно пов'язана з ураганом: жінка, яка викликала швидку допомогу, померла від серцевого нападу, тому що аварійні екіпажі не змогли дістатися до неї через дерева, які впали на дорозі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з'явилося відео наслідків потужного урагану, який пройшов 12 серпня, в північній частині Польщі.