Відома співачка оголилася на премії Grammy на підтримку протестів в Чилі: фото і відео

Під час церемонії вручення премії Latin Grammy, що відбулася в четвер, 14 листопада, в Лас-Вегасі (США), популярна чилійська співачка Мон Лаферте оголила перед камерами груди, на яких було написано: "У Чилі катують, ґвалтують і вбивають".

Відповідне відео опубліковано на Youtube-каналі аргентинського видання Portal de Noticias.

Таким чином 36-річна чилійська співачка спробувала привернути увагу світової громадськості до масових акцій протесту, які вже понад місяць тривають на її батьківщині. Після різкого підвищення цін на проїзд в метро громадяни зажадали відставки уряду і президента, підвищення зарплат, зниження податків, гідної безкоштовної освіти і медичного обслуговування, пенсійної реформи, відмови від приватизації послуг водопостачання.


Під час заворушень, в які перетворилися мирні маніфестації, у Чилі постраждали тисячі громадян і близько тисячі співробітників поліції, спалено і розграбовано сотні магазинів у всій країні, завдано величезної шкоди громадському і приватному транспорту.

Свої політичні декларації Лаферте продовжила під час вручення їй премії, заявивши, що присвячує свою перемогу батьківщині. Хоча Мон Лаферте за національністю мексиканка, але вона народилася і виросла в Чилі, тому має подвійне громадянство.

Як повідомляв "Апостроф", в столиці Чилі Сантьяго відбулися масові зіткнення, які були викликані підвищенням вартості проїзду в метро.