RU  UA

Затія Трампа провалилася: як Білий дім обійшов супротив республіканців

Після затвердження допомоги Україні Конгресом США затія Дональда Трампа скористатися поразкою ЗСУ та звинуватити в ній Байдена провалилася.

Про це в ефірі "Апостроф" TV розповів перший заступник секретаря РНБО у 2008-2011 роках Степан Гавриш.

Читайте також: Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

"Напад Ірану на Ізраїль показав американцям, що ключ до вирішення проблем лежить в Україні, оскільки Росія та Іран узгоджують свої дії", - сказав Гавриш.

Також Україна стала одним з факторів в американських виборах.

"Існує розкол в Республіканській партії між неорейганістами і МАГА. Також на Трампа чинився величезний тиск - до нього приїздили делегації з Європи, зокрема, прем’єр-міністр Японії, який активно підтримав Україну. Тому, затія Трампа скористатися поразкою України і звинуватити в ній Байдена провалилася. Крім того, Байден заявив, що не підпише допомогу Ізраїлю без одночасної допомоги Україні", - сказав Гавриш.

Таким чином, це стало перемогою американської демократії.

"Зараз Трамп знаходиться в кризі. Є побоювання, що він може розвалити НАТО, розсваритися з союзниками в Тихоокеанському регіоні. Також тривають судові процеси. Зараз починається процес щодо виплат порноакторці з виборчого фонду" , - зазначив експерт.

Крім того, незабаром можуть розпочатися ще два суди.

"Пакет допомоги є досить потужним. Російська пропаганда зараз панікує. Крім АТАCMS це можуть бути плануючі бомби, ракети для ЗРК, ракети для F-16, які мають дальність до 160 км. Також можуть бути поставки Patriot. Те, що гроші надаються в кредит, - політичний прийом. Закон передбачає, що ці кредити можуть бути частково або повністю списані", - сказав Гавриш.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger.

  • Вас також може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ