RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Зробили "ведмежу послугу": в Білому домі розповіли про спроби демократів витіснити Байдена з перегонів

Колишній керівник апарату Білого дому Байдена прокоментував зусилля високопоставлених демократів витіснити чинного президента США з президентських перегонів.

Про це пише The Guardian.

Зауважується, що зусилля високопоставлених демократів витіснити Джо Байдена з президентських перегонів були "прикрими, неприємними і публічними" і зробили президенту "ведмежу послугу".

Щодо цього Рон Клайн вказав наступне:

"Я був розчарований тим, що люди в партії закликали (Байдена) вийти з перегонів, і я думав, що вони вийшли з-під контролю. Я вважав, що це було прикро, неприємно і публічно, і не повинно було бути... Я думав, що вони роблять йому "ведмежу послугу", але я думаю, що він впорався з цим неймовірно люб'язно і розробив план, який буде працювати на нас у 2024 році".

Клайн, попри те, що залишив Білий дім минулого року, допомагав Байдену готуватися до дебатів. Він сказав: "Я думав, що дебати - це можливість для президента закрити деякі з цих питань (про його вік і фізичну форму - "Апостроф"), але, очевидно, в той раз все пішло не дуже добре, і це те, що є. Тож ми пішли на ризик, і цей ризик не спрацював".

Проте врешті-решт на тлі закликів Байдена відмовитись від перегонів, за словами Клайна, чинний президент США "прийняв рішення, що він не може тримати партію єдиною", але також вирішив "вказати напрямок руху вперед, і він дуже чітко вказав на віцепрезидентку Гарріс".

"Тому я вважаю, що це було мудре рішення, і я думаю, що він виконав його надзвичайно добре. Ви бачите, що віцепрезидентка за дуже короткий час стала консенсусним кандидатом від нашої партії з сильною підтримкою... Я думаю, що це чудово", - сказав він.

Натомість підтримка Гарріс помітно зростає. Віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс за перший тиждень своєї участі в президентській кампанії зібрала вже 200 мільйонів доларів.