RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Підтримка України допоможе Трампу чи Харріс – публіцист вказав на помилку республіканця

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп міг перетягнути на себе голоси шанувальників республіканки Ніккі Гейлі, яка підтримує Україну, проте знову вдався до проросійської риторики.

Про це повідомив публіцист Андрій Піонтковський ефірі у Марка Фейгіна.

За його словами, після чергових скандальних заяв Трампа про його симпатії до глави Кремля Путіна проукраїнські виборці можуть повністю перейти на бік демократки Камали Гарріс.

"За що зараз борються Трамп і Гарріс? За тих, хто вагається, за незалежних. А найбільший кластер тих, хто вагається – це проукраїнські республіканці. Вони підтримували Гейлі, навіть створили спеціальну асоціацію. Вони ніколи не закликали голосувати за Байдена. Раніше вони обирали лінію мовчати, не виступати проти Трампа. Але щось змінилося. Може, Трамп своїм безглуздим інтерв'ю і заявами про Путіна порушив конвенцію. І у Гарріс з'явився дуже простий спосіб залучити 2-3 мільйони (виборців) на свій бік", - заявив публіцист.

Також він нагадав, що Ніккі Гейлі до того, як Трампа обрали кандидатом від республіканців, впевнено випереджала кандидата від Демократичної партії на той момент Джо Байдена, тобто має високу підтримку.

Ніккі Гейлі та Дональд ТрампФото: NYT

Водночас ситуація з антирейтингом Трампа не покращується.

"Коли були праймеріз Республіканської партії, проводилися опитування (з приводу пари кандидатів) Гейлі-Байден. Гейлі вигравала 17% у Байдена. Тому що в неї не було антирейтингу. Навіть зараз, раптом погано стає Трампу, він йде, то Гейлі чи інший прекрасний кандидат – МакКоул або Роджерс - стають кандидатами. Ці кандидати будуть спроможні виграти у Гарріс. А вибори Гарріс-Трамп приречені для Трампа саме через його антирейтинг", - заявив Андрій Піонтковський.

Раніше серед демократів стало відомо, що віце-президентка США Камала Гарріс перебрала на себе більше повноважень щодо допомоги Україні в її протистоянні РФ. Водночас вона нібито не планує говорити про це публічно, оскільки це не дасть їй голосів серед ізоляційно налаштованих американців з центральних штатів.

Водночас на інтерв'ю з Ілоном Маском республіканський кандидат Дональд Трамп знову низько оцінив шанси України на перемогу у війні з РФ, і заявив, що планує "порозумітися" з очільником Кремля Путіним.