Між Малайзією та КНДР розгорається новий скандал після смерті Кім Чен Нама

Після взаємної висилки послів КНДР і Малайзії через смерть Кім Чен Нама, між країнами продовжує розпалюватися конфлікт. 7 березня стало відомо про те, що влада КНДР заборонила громадянам Малайзії залишати країну. Це було зроблено під приводом забезпечення безпеки дипломатів в Малайзії на час проведення розслідування вбивства Кім Чен Нама.

З країни не випустили 11 малайзійцеві, серед яких троє співробітників посольства з родинами і дві людини, які не є дипломатами. Їм заборонили виліт з аеропорту Пхеньяну.

За запевненням МЗС Малайзії, безпеці цих громадян нічого не загрожує. При цьому прем'єр Наджіб Разак оголосив, що по суті громадяни стали заручниками в руках Північної Кореї.

У відповідь на дії КНДР, Малайзія заборонила залишати країну дипломатам з Північної Кореї. Відомо, що посольство оточила поліція, але не приймає ніяких дій. Заступник глави МВС Малайзії Нур Джазлан Мохамед повідомив, що силовики намагаються встановити особи всіх співробітників посольства, які знаходяться в будівлі.

Нагадаємо, конфлікт між країнами виник після вбивства в аеропорту Куала-Лумпур зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Нама. 4 березня Малайзія вислала з країни посла КНДР, а вже 6 березня стало відомо про оголошення персоною нон грата в Північній Кореї посла Малайзії.

Як повідомляв "Апостроф", підозрюваний у вбивстві брата Кім Чен Ина звинуватив Малайзію в змові.

За матеріалами Reuters.