На Індію обрушився руйнівний циклон: страшні відео

У п'ятницю, 3 травня на прибережні райони східної Індії обрушився потужний тропічний циклон, який супроводжувався зливами та поривами вітру до 200 км/годину.

Про це повідомляє з посиланням на місцевих журналістів видання Reuters.

Відзначається, що внаслідок урагану поки жертв не виявлено - місцева влада зуміла вчасно евакуювати понад мільйон осіб, які проживають в близьких до маршруту циклону районах.

Циклон утворився в Бенгальській затоці, потім, до 8 ранку добрався до узбережжя Індії в штаті Одіші і пройшов углиб країни на 60 кілометрів. Силою вітру було повалено дерева та лінії електропередач.


Місцеві видання відзначили, що сезон циклонів в Індії може тривати протягом 8 місяців - з квітня по грудень. У цей період індійські міста, які знаходяться біля берега моря схильні до загрозам штормів.

В останні кілька років влада Індії стала готуватися заздалегідь до такого роду подій - людей стали оперативно евакуювати і готувати технічні засоби для прибирання наслідків ураганів і штормів, грунтуючись на прогнозах погоди.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Румунії, у міста Келераш пронісся величезний торнадо. Силою вітру був перевернутий і відкинутий далеко в поле автобус з кількома десятками пасажирів.