RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як Німеччина і Китай розвиватимуть співробітництво: деталі розмови Лі Кецян і Ангели Меркель

18 жовтня Прем'єр Державної ради КНР Лі Кецян по відеозв'язку провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, запевнивши, що Китай готовий співпрацювати з Німеччиною у протидії глобальним викликам.

Про це повідомляє Посольство КНР в Республіці Угорщина.

Лі Кецян високо оцінив активні зусилля Канцлера Меркель, спрямовані на просування практичного співробітництва і дружніх відносин Німеччини і Європи з Китаєм, а також заявив, що і Китай, і Німеччина мають намір розширювати коло спільних інтересів на основі рівності і взаємної вигоди.

Двостороннє співробітництво відіграє провідну роль у співпраці між Китаєм і ЄС, зазначив Лі Кецян. За його словами, стабільність і розвиток двосторонніх відносин здебільшого обумовлені тим, що сторони, дотримуючись принципів рівності, взаємної поваги і мультилатералізму, фокусуються на практичну співпрацю, належним чином дозволяють розбіжності і разом працюють над протидією викликам.

Здоровий і сталий розвиток двосторонніх відносин приносить користь не лише двом країнам, а й усьому світу, додав він.

Лі Кецян підкреслив, що Китай, як і завжди, надаватиме великого значення розвитку відносин з Німеччиною і очікує, що новий уряд країни продовжить позитивну і прагматичну політику щодо Китаю, зміцнить принцип співпраці в китайсько-німецьких відносинах, буде і далі повною мірою використовувати механізми двостороннього діалогу та обміну, такі як міжурядові консультації, і зміцнювати існуюче співробітництво.

За його словами, Китай готовий працювати з усіма сторонами, включаючи Німеччину, щоб спільно реагувати на проблему зміни клімату і зміцнювати протиепідемічну співпрацю.

Двері Китаю будуть відкриватися тільки ширше, підкреслив Лі Кецян, висловивши надію, що обидві сторони продовжать зберігати взаємну відкритість, спільно захищати засновану на правилах багатосторонню торговельну систему і забезпечувати стабільність міжнародних виробничо-збутових ланцюжків.

Прем'єр Держради також запросив Меркель відвідати Китай після відходу з поста канцлера і висловив надію, що вона продовжить підтримувати розвиток відносин КНР з Німеччиною та ЄС.

Високо оцінивши активний розвиток Китаю, Меркель сказала, що Німеччина готова працювати з Китаєм для подальшого зміцнення практичної співпраці і розширення гуманітарних обмінів. Вона висловила надію, що німецькі компанії матимуть рівний доступ на китайський ринок.

На думку Меркель, новий уряд Німеччини продовжить надавати великого значення відносинам з Китаєм. Вона очікує, що сторони скористаються 50-річчям встановлення дипломатичних відносин, яке буде відзначатися в 2022 році, як можливістю, щоб посприяти подальшому розвитку двосторонніх відносин всебічного стратегічного партнерства.