RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Угорщина та Китай домовилися співпрацювати у галузі зеленого розвитку та цифрової економіки

Міністерство торгівлі Китаю та Міністерство інновацій та технологій Угорщини підписали два меморандуми про взаєморозуміння щодо розширення співробітництва в галузі зеленого розвитку та цифрової економіки.

Про це повідомляє інформаційне агентство Xinhua.

Раніше, у лютому 2021 року Китай та країни Центральної та Східної Європи домовилися про розширення співробітництва у галузі цифрової та зеленої економіки. Китай ініціював підписання аналогічних угод із 50 країнами. Угорщина стала першою країною, яка підписала такий меморандум. Як заявив міністр інновацій та технологій Угорщини Ласло Палкович, Угорщина вже багато зробила для того, щоб стати найважливішим партнером Китаю у регіоні.

"Ми спільно збудували найбільшу сонячну електростанцію у Центральній Європі в Капошварі, на півдні Угорщини. Завдяки новим угодам з Китаєм ми отримаємо перевагу перед нашими конкурентами у галузях, які є основою для тривалого підвищення конкурентоспроможності Угорщини", - заявив міністр інновацій та технологій Угорщини.

Згідно з новими угодами, Китай та Угорщина домовилися співпрацювати з метою прискорення цифрової трансформації у всіх секторах економіки та співпрацювати у прийнятті нових бізнес-моделей, навчанні цифрових навичок та інновацій у цифрових технологіях. Вони також домовилися поглиблювати взаємовигідну співпрацю в галузі "зеленої" економіки та чистої енергії, координувати галузеві стратегії та політику та сприяти "зеленому" розвитку, повідомляє інформаційне агентство Xinhua.