RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Китаї виявили руїни невідомого міста: йому 8 тисяч років

Археологи у Китаї під час розкопок знайшли руїни 70 будинків, вік яких сягає 8000 років, що робить знайдене поселення одним із найдавніших у світі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на China.org.cn.

Поселення знайшли на півночі Китаю у Баннері Баліньоу на доісторичній ділянці "Вулантуга", що розташована на території автономного району Внутрішня Монголія.

Група археологів з Регіонального інституту культурних реліквій та археології вивчала площу близько 20 тисяч кв. км. У результаті чого виявила залишки десятків споруд, що можуть належати до епохи неоліту. Також на ділянці виявлено понад 40 зольних ям та одне поховання.

На даний момент дослідники розкопали майже 80 будинків, а десятеро з них, за результатом аналізу, були побудовані близько 8000 років тому. Примітно, що вони будувалися за типовою схемою: у кожному будинку була стандартизована кухня з "плитою", перед якою в землю був закопаний вертикальний контейнер з плоским дном.

Археологи вияснили, що такі контейнери наповнювали попелом. Особливість руїн полягає в тому, що така кухня - величезна рідкість для того періоду, що вказує на значну наукову цінність знахідки.

У стародавньому поселенні також знайшли кам'яні знаряддя праці, глиняний посуд, вироби з кісток та інші артефакти.

Раніше "Апостроф" писав про дивовижну знахідку археологів у Британії, що може переписати історію Лондона.