В ЄС повідомили, чи вплине Brexit на безвізовий режим для українців

Президент Європарламенту Мартін Шульц запевнив президента України Петра Порошенка, що Brexit не вплине на готовність Європарламенту щодо введення безвізового режиму для українців.

Про це Шульц сказав під час переговорів у Брюсселі, повідомляє прес-служба українського президента.

"Мартін Шульц запевнив, що внутрішні процедури, пов'язані з виходом Великобританії з ЄС, не вплинуть на готовність Європарламенту про введення безвізового режиму для громадян України", — наголошується в повідомленні.

У Брюсселі сторони обмінялися думками про результати референдуму у Великобританії щодо членства у Євросоюзі і його можливих наслідків для подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС.

Порошенко висловив надію, що нинішні внутрішні складності не призведуть до зосередження Європейського Союзу виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявив, що із-за виходу Великобританії зі складу ЄС процедура надання Україні безвізового режиму трохи затягнеться.

Російський політолог і член Громадської палати Росії Сергій Марков висловив свою думку з приводу того, що чекає Україну після виходу Великобританії з Європейського Союзу.