RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Меркель виступили з критичною заявою по Донбасу

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель виступив з критичною заявою на адресу Києва та Москви з приводу ситуації на Донбасі.

Міністр звинуватив учасників конфлікту у відсутності політичної волі. При цьому закликав обидві сторони припинити бойові дії та виконати домовленості глав зовнішньополітичних відомств "нормандської четвірки".

"Той, хто в суботу обіцяє те, що через кілька днів вже не має ціни, знецінює тим самим весь переговорний процес", - сказано в спеціальній заяві Габріеля.

При цьому він зазначив, що нічого з досягнутих домовленостей не було виконано жодної зі сторін. При цьому замість режиму тиші на деяких ділянках фронту в хід пішло важке озброєння.

Він застеріг від можливої військової ескалації в разі невиконання угод, яка призведе до людських жертв і безвихіддю у політичному процесі.

"Навіть найважчі переговорні зусилля можуть бути витрачені вхолосту, якщо немає політичної волі до їх здійснення", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", 18 лютого в Мюнхені пройшла зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії. За підсумками зустрічі було заявлено, що сторони прийшли до рішення про необхідність негайно припинити вогонь і вивести важке озброєння.

За повідомленням штабу АТО, бойовики обстріляли власні позиції в Донецькій області, щоб зірвати процес відведення озброєння.

За матеріалами DW.