Єврокомісар розповів про наслідки перемоги Ле Пен

Перемога глави партії проросійської партіїї "Національний фронт" Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції буде означати кінець Європи в її нинішньому вигляді. Про це заявив комісар з економічних і фінансових питань Єврокомісії П'єр Московісі в інтерв'ю німецькому тижневику Zeit, передає "Укрінформ".

За словами єврокомісара, він не може собі уявити ЄС і євровалюту без Франції, а саме це - вихід з цих союзів - пообіцяла здійснити кандидат від французьких націоналістів у разі своєї перемоги.

Московісі також констатував відсутність у Єврокомісії "плану Б" на випадок перемоги Ле Пен.

У той же час він зазначив, що його політичний досвід говорить: не можна готувати "план Б". "Якщо ви це робите, це означає, що ви більше не вірите у "план А". Наш "план А" звучить так: вона програє вибори. Це стало б важливим знаком, що французи не дали їй себе звабити", - заявив єврокомісар.

Він також критично оцінив дії нової американської адміністрації і закликав Європейський Союз виступити єдиним фронтом у спілкуванні з Дональдом Трампом, хоча американці і мають інші інтереси, ніж європейці, яких вони хочуть їх роз'єднати. Московісі додав, що США і Росія мають значно сильніші переговорні позиції, якщо вони ведуть справу з 27 окремими державами, а не з блоком держав.

Нагадаємо, раніше Марін Ле Пен заявила, що вона не вважає президента Росії Володимира Путіна загрозою для безпеки Європи.