RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вбивство Литвиненка: ЗМІ дізналися про спробу отруєння британських детективів в РФ

Детективи Скотланд-Ярда вважають, що їх намагалися отруїти під час перебування в Москві, куди вони відправилися з метою розслідувати вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Про це повідомляє Daily Mail.

Нагадаємо, Литвиненко загинув 23 листопада 2006 року в Лондоні в результаті отруєння радіоактивним матеріалом полоній-210.

Детективи заявили, що були отруєні хвороботворними бактеріями. Детектив Брайан Тарпі (Brian Tarpey) сказав, що під час візиту в Москву його колега поскаржився на спазми шлунка. Тоді Тарпі не надав цьому особливого значення, але на наступний день він теж відчув себе погано. Детектив зазначив, що симптоми були схожі на гастроентерит.

Видання пише, що британські детективи були в Москві два дні, прилетівши туди відразу після смерті Литвиненка. Відзначається, що за британськими агентами, під час їх перебування в Москві, постійно стежили і в їх готельних номерах проводили обшуки. Тарпі заявив, що російські спецслужби обіграли їх як у шаховій партії.

Британські детективи мали намір зустрітися з підозрюваними у вбивстві Литвиненка Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном. Розмовляючи з Ковтуном, який перебував у лікарні, детективи сказали, що він був повністю забинтован, було видно лише його очі. Тому вони сумніваються, що говорили саме з Ковтуном.

Детальніше про вбивство Литвиненка читайте в матеріалі "Апострофа".