Підрив автомобіля ОБСЄ: в Німеччині поклали відповідальність на РФ

Офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер заявив, що загибель співробітника СММ ОБСЄ в результаті вибуху автомобіля відбулася на фактично контрольованої бойовиками території Луганської області, "що покладає особливу відповідальність на всіх, хто підтримує сепаратистів, тих, хто сидить в Москві".

Про це повідомляє "Укрінформ".

Німецький дипломат наголосив, що важливо прояснити, чи був цей інцидент трагічною випадковістю або за ним стоїть щось більше, саботаж роботи СММ ОБСЄ.

За словами Шефера, в контексті пригоди "буде нелегко" говорити про скликання нової зустрічі у Нормандському форматі, але необхідно вживати всі можливі політичні та дипломатичні зусилля для цього.

У свою чергу, представник уряду ФРН Георг Штрайтер сказав, що Берлін сподівається на швидке розслідування загибелі спостерігача СММ ОБСЄ і поранення двох співробітників організації.

"Федеральний уряд очікує від російського керівництва, що воно візьме негайні заходи для з'ясування обставин інциденту і покарання відповідальних", - повідомив Штрайтер.

Він підкреслив, що на "підтримуваних Росією сепаратистів, які протизаконно і насильно окупували частини української території, лежить особлива відповідальність".

Як повідомляв "Апостроф", СММ ОБСЄ продовжать роботу в ОРДЛО в штатному режимі.