RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Соцмережі потішила новина росЗМІ про "інцидент" між кораблями РФ і НАТО

В нейтральних водах Балтійського моря розвідувальний корабель військово-морських сил Польщі перетнув курс російського фрегата "Адмірал Макаров" і нібито небезпечно маневрував на межі допустимого міжнародного правила.

Про це повідомляє російський телеканал "Звезда".

"По пеленгу 253 спостерігаю розвідувальний корабель ВМС Польщі, дистанція – 75 кабельтових, йде курсом вліво", – прокоментував інцидент військовослужбовець ВМФ РФ.

Однак у коментарях до публікації даної новини у Facebook користувачі вказали на цікавий аспект у словах російського моряка.

"По пеленгу 253 спостерігаю розвідувальний корабель ВМС Польщі, дистанція – 75 кабельтових, йде курсом вліво". Ви що, знущаєтесь?! Ви думаєте вас військові моряки не читають? Для довідки: 1 кабельтов - це 1/10 милі, тобто 185,2 м. 75 кабельтових - це 7,5 миль, тобто 1852м х 7,5 = 13890 м. Майже 14 кілометрів! Як він міг оптичний пеленгатор щось побачити на такій відстані, і вже тим більше безпомилково впізнати? Якщо вже ви ідіоти, то не потрібно інших з собою рівняти", - зазначив користувач Ігор Шкарпеток.

Також дану новину прокоментували і в польському сегменті Facebook.

"Протистояння між польським та російським кораблем в Балтійському морі. Радує вид нових російських протикорабельних ракет, що падають у море замість того, щоб потрапляти в ціль, і жалюгідні пояснення капітана", - пише користувач.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Чорному морі затонув розвідувальний корабель ВМФ РФ після зіткнення з цивільним судном.