RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сила пропаганди: журналіст назвав причини симпатії французів до Росії

Французи схильні пропаганді РФ, але це не робить їх проросійської нацією. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст з Франції Себастьєн Ґобер.

"Усе це потрібно розуміти через контекст історії, культури, культурного зачарування великою країною. Є й сила пропаганди, яка дуже потужна й впливова у Франції. Також і тому, що є ґрунт для її прийняття та використання", - говорить він.

Таке положення Ґобер пояснює тим, що на значну частину французів впливає те, як "Кремль описує свої дії та політику Росії, просуває себе". При цьому журналіст зазначає, що це не робить жителів Франції проросійськими. "Але це правда, що якщо вони шукають сильного та надійного партнера на світовій арені, аби зберегти цей так званий білий християнський світовий порядок чи щось таке, Росія зараз посилає їм дуже сильний та символічно потужний образ", - пояснює Ґобер.

Також він висловив припущення, якщо у француза запитають, з ким в світі він хотів би бути в команді, серед Німеччини, США, Росії та Китаю він вибере Росію.

"Є дуже вкорінене несприйняття "американського імперіалізму", як вони це називають, Pax Americana ("Американський мир", концепція відносного миру в Західній півкулі та загалом у світі в результаті гегемонії США у післявоєнний час і до сьогодні, – "Апостроф") і так далі. Це також пояснює, чому Росія дуже популярна у Франції ", - зазначив журналіст.

Повний текст інтерв'ю Себастьена Ґобера читайте на сайті "Апостроф".