Українці виявилися замішані в схемі незаконного перевезення мігрантів з Туреччини в ЄС

Контрабандисти з України створили мережу для перевезення незаконних мігрантів з Туреччини в південну Європу на розкішних яхтах.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на видання The Times.

За інформацією уряду Італії та прикордонного агентства ЄС Frontex, з початку 2016 року більше двох тисяч мігрантів — в основному з країн Близького Сходу та Південної Азії — заплатили більше семи тисяч дол на одну людину за перевезення з Туреччини в Італію.

У квітні вісім українських контрабандистів затримали на півдні Сицилії після перехоплення їх яхти береговою охороною Італії. Ще шістьох осіб затримали на Мальті і Криті. На кожній з їхніх човнів перебували близько 30 біженців з Сирії, Афганістану, Пакистану, Сомалі та Іраку.

Як зазначає Frontex, в 2016 році 42 громадянина України затримали за підозрою в незаконному перевезенні людей з Туреччини і Греції до Італії.

"Це новий важливий маршрут з Туреччини", - говорить Карло Паріні, голова Gicic, урядової комісії Італії, яка бореться з торгівлею людьми в Сіракузах (Сицилія), куди в 2017 році прибуло вже 10 тисяч мігрантів.

"Це дуже добре розвинена операція по контрабанді", - додав він.

Представники Європолі відзначили, що вивчають даний маршрут, на якому контрабандисти могли заробити не менше 9 млн доларів протягом останніх двох років.

Мігранти, в основному, вступають у контакт із контрабандистами в Стамбулі, потім їх переправляють у місто Ізмір або інші прибережні населені пункти. Після цього їх вантажать на яхти, а потім переправляють на Мальту, Сицилії або в Грецію. Подорож в середньому триває 3-4 дні.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Великобританії затримали сімох нелегалів з України.