Зустріч Макрона і Путіна: стали відомі підсумки переговорів

Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін на прес-конференції підбили підсумки переговорів, які відбулися в Парижі.

Першим взяв слово новообраний президент Франції. Макрон заявив, що під час зустрічі обговорювалися питання, що стосуються припинення військових дій в Україні та Сирії. Лідер Франції виступив за якнайшвидше проведення переговорів у нормандському форматі. Також він зазначив, що необхідно домагатися деескалації конфлікту на Донбасі.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

У свою чергу Путін на питання журналістів про санкції проти Росії заявив, що вони не сприяють припиненню війни на Донбасі.

"Ви запитали, як санкції проти Росії допоможуть нормалізації кризи на південно-сході України. Ніяк не допоможуть", - відповів він.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Також відомо, що Макрон під час переговорів виступив за пошук політичного рішення, яке б допомогло встановити мир у Сирії, а також порушив тему дотримання прав ЛГБТ-спільноти в Чечні.

У своїй колонці на "Апострофі" російський опозиційний політик Костянтин Боровий написав, чого чекати від зустрічі Путіна з Макроном.