У Німеччині стартували вибори в бундестаг: які шанси на перемогу у Меркель

Сьогодні, 24 вересня, в Німеччині пройдуть вибори в бундестаг (парламент).

Про це повідомляє "Радио Свобода".

Канцлер ФРН Ангела Меркель 23 вересня в Берліні зустрілася з молодими активістами Християнсько-демократичного союзу (ХДС). Вона зазначила, що виборцям необхідно нагадувати про прихильність ХДС підтримки сім'ї, відмови від підвищення податків і зниження податків для середнього класу. Меркель сказала, що ХДС вважає за необхідне зберегти в ФРН різноманіття коренів, культур і діалектів, що зробить Німеччину сильніше.

Напередодні парламентських виборів кандидат у канцлери ФРН від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц різко висловився на адресу своїй основній суперниці - Ангели Меркель. За його словами, у канцлера Німеччини немає "ні власних ідей, ні плану на майбутнє". Також Шульц сказав, що він має намір "будувати майбутнє" та дбати про те, щоб ФРН залишалася державою з соціально орієнтованою політикою.

Згідно з останніми опитуваннями, рейтинг ХДС – близько 34%, а СДПН – 21%. За правопопулістську партію "Альтернатива для Німеччини" готові проголосувати 13% респондентів, а за "зелених" – 8%. Рейтинг "Лівої партії" становить 11%, а ВДП – 9 %.

Як повідомляв "Апостроф", Меркель на передвиборному виступі закидали помідорами.