У Раді Європи розгорівся скандал навколо спроби генсека вмовити Україну піддатися на шантаж Кремля

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд спробував переконати піти на поступки делегації Росії в ПАРЄ по причині відмови Москви платити внески в організацію.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook глава української делегації в ПАРЄ, нардеп від "БПП" Володимир Ар'єв.

"Сьогодні до нас у групу ЄНП ("Європейської народної партії", – ред.) прийшов генсек РЄ Турбйорн Ягланд і з відкритим забралом заявив що після відмови Росії робити членські внески, перед організацією два виходи - зберегти цінності або зберегти саму Раду Європи. Отже маємо спробу вищого керівника РЄ переконати піддатися на прямий шантаж", - підкреслив він.

"Оскільки без цінностей захисту демократії і прав людини РЄ перетвориться на блабла-клуб по інтересам, я та інші члени української делегації разом з грузинами і литовцями дали жорстку відповідь Ягланду. Ми навіть попередили що в цьому клубі тоді буде нема чого робити", - додав Ар'єв.

За його словами, серед групи соціалістів у ПАРЄ "багато хто вважає, що треба здаватися і продати індульгенцію за відновлення фінансування".

"Саме цими процесами і пояснюється спроба наїзду на Україну через закон про освіту, як на головного смутьяна і борця проти російського корупційного впливу", - заявив Ар'єв.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні пройде третій тур виборів голови ПАРЄ.