В ЄС висунули Україні нові жорсткі вимоги по боротьбі з корупцією

Україна повинна в терміновому порядку створити антикорупційний суд.

Таку заяву в ефірі "Українського радіо" зробив глава представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі.

За словами європейського чиновника, корупція в Україні не дивлячись на боротьбу з нею, все ще залишається серйозною проблемою.

"Прийнято нові закони, нові інститути, але також зрозуміло, що попереду довгий шлях. На сьогоднішній день корупція залишається дуже серйозною хворобою, від якої страждає все українське суспільство. Але ми знаємо, що саме потрібно робити для того, щоб просунутися в боротьбі з корупцією", - сказав Мінгареллі.

Дипломат упевнений, що Національне антикорупційне бюро, Національне агентство запобігання корупції в Україні потребують зміцнення і окремо вказав на необхідність створення спеціалізованого суду.

"А також терміново потрібно, щоб запрацював антикорупційний суд, про що дуже довго говорять і на чому наполягає Венеціанська комісія", - сказав він.

Окремо Мінгареллі підкреслив, що НАЗК має отримати ресурси для перевірки, верифікації електронних декларацій чиновників, а вимога про декларування доходів громадськими активістами має бути скасована.

Детально про створення антикорупційного суду в Україні читайте в матеріалі "Апострофа" - Ігри Порошенка перед Новим роком: хто саджатиме важливих злочинців в Україні.