RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Британія і Франція вирішили об'єднатися перед обличчям агресії Путіна

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і президент Франції Еммануель Макрон назвали зовнішню політику Росії "більш агресивною", висловивши стурбованість з приводу інструментів стратегічного шантажу Кремля.

Про це повідомляється в спільному комюніке від 18 січня за підсумками французько-британського саміту.

"Сполучене Королівство і Франція поділяють загальну оцінку більш агресивної зовнішньої та оборонної політики Росії, яка йде рука об руку з різними формами стратегічного залякування, включаючи використання дезінформації, зловмисної кіберактивність і політичної підривної діяльності", - йдеться в документі.

Також Лондон і Париж висловили намір діяти спільно в сфері вирішення проблем безпеки:

"Сполучене Королівство і Франція будуть діяти спільно для розв'язання проблем безпеки, які можуть виникнути в ході пошуку конструктивного діалогу з Москвою по відповідним каналам".

Крім цього, велика Британія і Франція знову підкреслили, що санкції проти РФ можуть бути скасовані тільки після виконання нею Мінських угод.

"Ми засуджуємо незаконну анексію Криму Росією і дестабілізацію східної України. Ми настійно закликаємо Росію і Україну повністю виконати Мінські угоди, починаючи з повного і всеосяжного припинення вогню. Поки Росія не виконає взяті на себе в Мінську зобов'язання, економічні санкції не можуть бути скасовані", - зазначається в комюніке.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Великобританія біля своїх кордонів перехопила два російські бомбардувальники.