RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Небезпечна тенденція: сліди російських хакерів спливли в Чорногорії

Влада Чорногорії зафіксувала різке збільшення кібератак на державні установи, в яких підозрюють відому групу хакерів APT28, пов'язану з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє Balkaninsight з посиланням на Центр балканських журналістських розслідувань Birn.

У 2013 році було зафіксовано лише 22 інцидента спроб хакерських атак, а за дев'ять місяців 2017 го їх було вже майже 400.

У січні 2017 року на електронну пошту представника Міністерства оборони Чорногорії прийшов, здавалося б, звичайний лист від НАТО на тему: "NATO_secretary_meeting.doc".

Однак експерти стверджують, що повідомлення надіслано не НАТО, а російською групою хакерів, які хотіли зламати урядову IT-систему і викрасти секретну інформацію. Уряд країни отримав два аналогічних повідомлення.

За даними трьох міжнародних ІТ-компаній з безпеки, всі ці листи прийшли від групи APT28, також відомої як Fancy Bear, яку спецслужби США пов'язують з Головним розвідувальним управлінням Генштабу РФ.

Підозрюють, що збільшення числа нападів пов'язане з рішенням Чорногорії стати членом НАТО, яке було не в інтересах Росії.

Нагадаємо, що Чорногорія звинувачувала Росію у втручанні у внутрішні справи Чорногорії та підготовці державного перевороту, в зв'язку з майбутнім вступом в НАТО.