RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Стало відомо про плани прем'єра Британії переконати лідерів ЄС вислати дипломатів Путіна

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей на саміті в четвер, 22 березня, планує переконати лідерів Євросоюзу вислати російських дипломатів у відповідь на скандал з отруєнням колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Відзначається, що Мей має намір закликати лідерів ЄС посилити критику президента Російської Федерації Володимира Путіна і покласти відповідальність за атаку в Солсбері прямо на РФ.

Крім того, під час обіду з іншими лідерами ЄС в Брюсселі Мей попередить їх про небезпеку, яку для всієї Європи становить уряд Володимира Путіна.

"Російський виклик є одним з тих, які доведеться терпіти в наступні роки", - заявить Мей своїм європейським колегам.

За даними джерел видання, Великобританія ділиться з ключовими союзниками розвідданими у справі Скрипаля.

Варто відзначити, що Британія вислала 23 російських дипломата у зв'язку з отруєнням на початку березня в Солсбері колишнього агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Всього Британію покинуть близько 80 осіб - це вислані дипломати і члени їх сімей.

У відповідь Російська Федерація вишле 23 британських дипломата і закриє всі відділення Британської ради на російській території.

Докладніше про ситуацію навколо екс-полковника ГРУ РФ читайте в матеріалі "Апостроф": Отруєння Скрипаля: Путін може згоріти в цьому процесі.