RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"М'ясорубка" на курорті в Грузії: з'явилися дані про причини НП

Причиною НП з підйомником на канатній дорозі гірськолижного курорту Гудаурі в Грузії стала помилка оператора, який після падіння напруги здійснив неправильні дії.

Про це в п'ятницю, 23 березня, на прес-конференції заявив глава Мінекономрозвитку Грузії Дмитро Кумсішвілі, повідомляє "Інтерфакс".

"По вилучених записах встановлено, що 16 березня насправді мало місце падіння напруги, яке викликало зупинку канатної дороги, однак після цього оператор повинен був діяти з конкретною послідовністю", - сказав Кумсішвілі.

Він уточнив, що оператор повинен був перевести канатку на дизель-генератор, а потім спустити вниз туристів, які були на ній.

"На жаль, він допустив помилку, не діяв за існуючою інструкцією. Це був фактор людської помилки", - зазначив Кумсішвілі.

Глава відомства підкреслив, що оператор канатної дороги вже відсторонений від роботи. Він уточнив, що висновок експертів буде передано Міністерству внутрішніх справ Грузії, яке продовжує досудове слідство.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті інциденту з підйомником на канатній дорозі гірськолижного курорту Гудаурі в Грузії серйозно постраждала українка Інна Іщук.