Європарламент припинив фінансування друзів Путіна у Франції

Європарламент заморозив дотації французької партії Марін Ле Пен "Національне об'єднання" (стара назва - "Національний фронт").

Про це з посиланням на французькі ЗМІ повідомляє "Європейська правда".

Припинення фінансування пов'язане з розслідуванням Європейського бюро по боротьбі з шахрайством (OLAF), яке в 2016 році показало, що Ле Пен "невиправдано заплатила" 298497 євро за парламентську допомогу в період з грудня 2010 року по лютий 2016 року.

Зокрема, помічники євродепутатів, плата яких фінансувалася з бюджету ЄС, насправді працювали в партійному штабі, виконуючи зовсім іншу роботу. Відзначається, що в такому "сумісництві" зізнався 23 з 54 помічників.

Крім того, 8 липня суд Парижа вирішив заморозити виплату 2 млн євро з фонду державних дотацій, які "Національне об'єднання" повинне було отримати відповідно до французького закону про фінансування політичних організацій.

Марін Ле Пен розкритикувала це рішення, назвавши це "спробою вбити головну опозиційну партію Франції" і "безпрецедентним нехтуванням демократією". За її словами, через замороження дотацій "Національне об'єднання" може перестати існувати вже в кінці серпня.

Нагадаємо, Марін Ле Пен регулярно висловлюється проти санкцій відносно Росії, введених за агресію проти України. Кремль і контрольована ним преса у відповідь підтримували Марін Ле Пен на початку 2017 року, перед виборами президента Франції.

Також Марін Ле Пен і її партію, яка раніше називалася "Народний фронт", звинувачували у фінансуванні з боку Росії.