RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Румунії майже 200 тисяч людей вийшли на "Майдан": опубліковано фото і відео сутичок з поліцією

У столиці Румунії місті Бухарест 10 серпня близько 185 тисяч людей вийшли протестувати проти корупції, закликаючи уряд піти у відставку і провести дострокові вибори.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Люди незадоволені, зокрема, недавно прийнятими поправками до законодавства в галузі юстиції, відставкою головного прокурора Національного антикорупційного управління Лаурі Кодруц Ковесі. Також протестувальники незадоволені, що правлячу Соціал-демократичну партію очолює засуджений на тюремний термін політик Лівіу Драгнев. Він був засуджений до трьох з половиною років в'язниці за підбурювання до зловживання службовим становищем.

Учасники акції протесту скандували "Революція!". На Площі перемоги відбулися сутички протестувальників з жандармерією, силовики для розгону використовували сльозогінний газ і водомети. Постраждали близько 170 чоловік.

У відповідь на розгін протестуючі відловлюють поліцейських по одному і відбирають зброю. Поліція також полює по місту за учасниками акції.

"Жандармерія полює за людьми далеко від площі Перемоги, як це було при Чаушеску в 1989 році!", - пишуть в соцмережах.

Президент Румунії Клаус Іоханніс різко засудив насильство щодо протестуючих і зажадав пояснень від міністра МВС.

Фото - соцмережі

Як повідомляв "Апостроф", в січні 2018 року в Румунії пройшли масштабні антикорупційні протести, що послідували після відставки прем'єр-міністра країни.