У Німеччині судять племінника топ-пропагандиста Кремля, воював на Донбасі: фото і подробиці справи

На племінника пропагандиста Кремля Дмитра Кисельова, громадянина Німеччини Сергія Кисельова, завели кримінальну справу про підготовку до участі в бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє RTVI з посиланням на свідчення офіцера поліції, який проходить у справі свідком.

Зазначається, що правоохоронець заявив в суді, що представник Федерального відомства кримінальної поліції при консульстві ФРН в Києві звернув увагу на інтерв'ю телеведучого, в якому той розповів про родича, який воює в Україні. Після нього і почалася перевірка, підсумком якої стало порушення кримінальної справи.

Сам Кисельов-молодший дав свідчення і підкреслив, що нікого не вбивав.

"Мій підзахисний нікого не вбив, не здійснював ніяких звірств. Це те, від чого він абсолютно чітко дистанціюється, підкреслюючи сам: "Я ніколи б цього не робив", - заявив його адвокат Йоахим Шварценау

Під час засідання суддя зачитав фрагменти з інтерв'ю від 2014 року, коли Сергій Кисельов заявив, що брав активну участь в боях під Донецьком і, зокрема, стріляв з гранатомета по українській бронетехніці.

Сергій Кисельов (праворуч)

"Для себе я зрозумів, що там йде боротьба за російську землю, за російські міста, за російський народ. Десь місяць розмірковував, потім туди відправився", - сказав Кисельов-молодший.

За даними німецького слідства, Кисельов в 2014 р пройшов спеціальну підготовку в Санкт-Петербурзі, отримав автомат Калашникова і пістолет і відправився воювати на Донбас.

Відомо, що розслідування щодо Кисельова почалося в кінці 2017 року. У травні 2018 го його затримали в Болгарії і передали Німеччині. За злочини, у вчиненні яких обвинувачується Сергій Кисельов, Кримінальний кодекс Німеччини передбачає від 6 місяців до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", в інтерв'ю блогеру Юрію Дудю Кисельов заявив, що його племінник приєднався до терористів ДНР добровільно та ще й отримав від них медаль за свої дії.