Як перемогти коронавірус: вчені та медики провели успішний експеримент

В Італії, де коронавірусом захворіли понад 40 тисяч людей, в одному з муніципалітетів провели масштабне тестування населення, яке дозволило ізолювати хворих без симптомів і зупинити поширення пандемії.

Про це повідомляється в матеріалі видання The Guardian.

Так, на початку березня дослідники Падуанського університету вирішили випробувати стратегічний метод боротьби з пандемією коронавіруса - вони почали тестувати взагалі все населення містечка Во, неподалік від Венеції. Допомагали їм у цьому співробітники Червоного Хреста.

Таким чином було протестовано 3 тисячі людей, в тому числі і тих, хто вважав себе здоровим. Всіх, у кого був виявлений коронавірус, ізолювали на 14 днів, проводячи симптоматичне лікування, внаслідок чого вони всі одужали і не передали вірус іншим.

Дослідники вказали, що всього в місті було інфіковано 3% населення на момент виявлення першого випадку коронавіруса, при цьому симптомів ні у кого не виявлялося.

Вчені зазначили, що саме таким чином - масовими тестуваннями, пандемію коронавіруса можна зупинити.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Християнському співтоваристві українців в Італії розповіли про смерть ще однієї українки в Італії від коронавіруса.