RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ще дві країни Європи оголосили про послаблення карантину: які обмеження скасували

У Німеччині дозволили відкрити для покупців маленькі магазини, а в Норвегії починають працювати дитячі садки.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис. осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляють місцеві видання.

За даними міністерства охорони здоров'я Німеччини, в останні дні число нових заражень коронавірусів в країні зменшується. Це дозволило владі дозволити відкриття маленьких магазинів, а також книжкових магазинів, гаражів та велосипедних магазинів. При цьому вже не потрібно дотримуватися соціальне дистанціювання.

Німецькі школи все ще закриті, але процес навчання у випускних класах незабаром повинен відновитися, після чого університетам буде дозволено проводити іспити.

Тим часом в Норвегії в рамках ослаблення карантину через коронавируса відкрили дитячі садки. Як повідомляє місцеве видання The Hindu, влада мотивувала це рішення тим, що діти менше постраждали від COVID-19.

"Ходити в дошкільні установи безпечно", - заявив міністр освіти Гурі Мелбі.

Минулого тижня в Норвегії також почали відкривати школи, хоча онлайн-петиція проти відкриття зібрала майже 30 тисяч підписів.

Як раніше повідомляв "Апостроф", відновлення економіки Німеччини після важкої рецесії, пов'язаної з пандемією коронавірусу та заходами карантину у країні, може зайняти тривалий час - до декількох років.