RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Відкриття кордонів: куди можна буде виїхати з України з 1 червня

Словаччина та Молдова повідомили Держприкордонслужбі України про готовність відновити пропуск громадян та транспорту з української сторони з 1 червня, тоді як Угорщина вирішила відкласти заплановане відкриття пунктів пропуску.

Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

Зокрема, Словаччина з 1 червня планує відновити роботу таких пунктів пропуску: "Вишнє Німецьке" (з української сторони - "Ужгород") - тільки для легкового та вантажного автотранспорту; "Убля" (з української сторони - "Малий Березний") - в повному обсязі; "Велке Слеменце" (з української сторони - "Малі Селменці") - в повному обсязі (з 08:00 до 20:00).

Прикордонна поліція Молдови повідомила, що з 1 червня планує відновити роботу автомобільних пунктів пропуску "Крива" (з української сторони - "Мамалига"), "Мирне" (з української сторони - "Тютюн") та "Бричень" (з української сторони - "Росошани").

При цьому угорська сторона, яка раніше розглядала питання відновлення роботи чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною з 29 або 30 травня, відклала відкриття. Про нову дату відновлення роботи пунктів пропуску угорські прикордонники повідомлять пізніше.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з розпорядженням уряду України №589, з 29 травня було додатково відновлено роботу ще 66 пунктів пропуску на державному кордоні з української сторони. При цьому пункти пропуску, розташовані на кордоні з суміжними країнами, можуть повноцінно функціонувати лише за умови відновлення пропуску по обидва боки кордону.