RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Британія запланувала "радикальний крок" щодо танків

Через зростання вартості модернізації танків Challenger 2 і бойових машин піхоти Warrior, уряд Великої Британії розглядає можливість відмовитися від цих бойових машин в рамках модернізації збройних сил.

Про це повідомляє Times.

Відзначається, що танки Challenger 2 і бойові машини піхоти Warrior в 2019 році визнали застарілими.

У зв'язку зі змінами у характері ведення війни, британське міністерство оборони вважає більш доцільним вкладати значні кошти в кіберозброєння, космос і інші передові технології.

Обговорення відмови від танків є частиною огляду уряду на тему питань зовнішньої політики, оборони і безпеки, який має завершитися в листопаді.

"При тому, що залишається можливість модернізувати Challenger 2 або купити у Німеччини танк Leopard 2, Велика Британія вже з'ясовує думку партнерів по НАТО щодо пропозиції про відмову від важкої бронетехніки і перегляд свого військового вкладу в альянс", - йдеться в публікації.

Планується, що в подальшому Британія віддасть перевагу лідерству в штурмовій авіації і запропонує своїм союзникам 50 вертольотів Apache, а також важкі вертольоти-заправники і вертольоти-розвідники.

Як повідомляв "Апостроф", в березні "Київський бронетанковий завод" передав ЗСУ нову партію модернізованих танків Т-72. Всього було передано шість одиниць.