RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

22 червня

Всі новини

Британія запланувала "радикальний крок" щодо танків

Через зростання вартості модернізації танків Challenger 2 і бойових машин піхоти Warrior, уряд Великої Британії розглядає можливість відмовитися від цих бойових машин в рамках модернізації збройних сил.

Про це повідомляє Times.

Відзначається, що танки Challenger 2 і бойові машини піхоти Warrior в 2019 році визнали застарілими.

У зв'язку зі змінами у характері ведення війни, британське міністерство оборони вважає більш доцільним вкладати значні кошти в кіберозброєння, космос і інші передові технології.

Обговорення відмови від танків є частиною огляду уряду на тему питань зовнішньої політики, оборони і безпеки, який має завершитися в листопаді.

"При тому, що залишається можливість модернізувати Challenger 2 або купити у Німеччини танк Leopard 2, Велика Британія вже з'ясовує думку партнерів по НАТО щодо пропозиції про відмову від важкої бронетехніки і перегляд свого військового вкладу в альянс", - йдеться в публікації.

Планується, що в подальшому Британія віддасть перевагу лідерству в штурмовій авіації і запропонує своїм союзникам 50 вертольотів Apache, а також важкі вертольоти-заправники і вертольоти-розвідники.

Як повідомляв "Апостроф", в березні "Київський бронетанковий завод" передав ЗСУ нову партію модернізованих танків Т-72. Всього було передано шість одиниць.