RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

1 жовтня

Всі новини

Ще одна країна-сусідка закриває кордон з Україною

В країнах Європи, як і в Україні, де за минулу добу виявили більше 10 тисяч нових випадків коронавірусу, ускладнюється епідеміологічна ситуація з Covid-19. В зв'язку з цим з 9 листопада Словаччина посилила контроль щодо умов в’їзду на територію своєї держави і тимчасово припинила роботу пунктів пропуску.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Обмеження через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу у Словацькій Республіці і в Україні почнуть діяти з 09.00 (за київським часом) 9 листопада 2020 року.

"З 9:00 9 листопада буде тимчасово закрито пункт пропуску "Велке Слеменце", з українського боку – "Малі Селменці". Також тимчасово припиняється оформлення пішоходів у пункті пропуску "Убля", з українського боку – "Малий Березний". У пункті пропуску "Вишнє Нємецке", з українського боку – "Ужгород", пропуск осіб, які тимчасово або постійно проживають на території Словаччини, буде здійснюватися з 08.00 до 20.00 (за київським часом)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі подорожуючі під час в’їзду у Словаччину повинні обов'язково пройти антигенний тест і в подальшому відправитися на самоізоляцію, під час якої на п’ятий день повинні зробити тест RT PCR.

Від проходження антигенного тесту будуть звільнені особи, які прямують територією Словаччини транзитом, та відповідно до винятку Указу Управління охорони здоров’я Словацької Республіки або письмового винятку.

Пропуск вантажного автотранспорту на час дії обмежень буде здійснюватися без обмежень.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 листопада всім іноземним громадянам заборонено перетинати державний кордон Білорусі.