RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Бельгії візит Санти в будинок для людей похилого віку викликав багато смертей - виною всьому був COVID-19: фото

У Бельгії в переддень Різдва до літніх постояльців будинку престарілих прийшов аніматор, переодягнений в Санта-Клауса, проте він заразив людей коронавірусом і став причиною смерті 18 осіб.

Про це повідомляє The Mirror.

Трагедія сталася в будинку для літніх людей Хемельрайк в Молі. Персонал закладу вирішив підбадьорити і повеселити людей похилого віку, тому запросив аніматорів в костюмах Санти і його помічника.

Однак після такого візиту серед пенсіонерів почався спалах коронавірусу. 18 з них померло від хвороби.

Зараз намагаються встановити джерело інфекції. Відзначають, що аніматори перед приходом в будинок для людей похилого віку не скаржилися на симптоми COVID-19 і почували себе добре. Під час візиту вони були в масці і трималися від старих на відстані. Мешканці будинку престарілих теж були в захисних масках.

Однак на фото з заходу видно, що мешканці будинку і аніматори разом фотографувалися і не дотримувалися соціальної дистанції.

Бельгія, як і вся інша Європа, постраждала від другої хвилі пандемії, коли настала зима і її система охорони здоров'я була майже перевантажена.

Як повідомляв "Апостроф", Covid-19 особливо небезпечний для людей похилого віку, але в будь-якому віці є місце для боротьби і надії. Так, 104-річна пацієнтка іспанської лікарні Грегоріо Мараньона перемогла пневмонію і під оплески лікарів відправилася додому.