RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

США ввели нові санкції проти "Північного потоку 2": з'явилася реакція Кремля

Кремль зацікавлений в тому, щоб розібратися в нових санкціях США щодо газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков в коментарі журналістам, передає Інтерфакс .

Відзначимо, що ввечері в п'ятницю, 21 травня, з'явилася інформація, що Мінфін США розширив список санкцій з низкою компаній і суден, пов'язаних з реалізацією проекту "Північний потік-2".

Згідно з документом, як нагадує Німецька хвиля, під дії санкцій США потрапили трубоукладач "Академік Черський", а також кораблі "Артеміс Офшор", "Бахтемір", "Балтійський дослідник", "Фінвал", "Капітан Беклемішев", "Мурман", "Нарвал", "Сивуч", "Рятувальник Карєв", "Умка", а також "Владислав Стрижов" і "Юрій Топчев".

Більш того, як зазначають в Мінфіні США, обмеження будуть діяти щодо установ "Морська рятувальна служба" (Морспас), ТОВ "Мортранссервіс", АТ "Самарський теплоенергетичний майновий фонд", а також ТОВ "КОКСОХІМТРАНС".

Дмитро Пєсков, коментуючи дії Мінфіну США, заявив, що Кремль хотів би розібратися в нових санкціях США на тлі заяв про намір провести зустріч президентів двох країн.

"Треба розібратися. У колег все як завжди. Кажуть про одне, роблять інше", - підкреслив прес-секретар Володимира Путіна, відповідаючи на питання, чи буде цей крок Вашингтона врахований Москвою при виробленні рішення про можливу зустріч Володимира Путіна з Джо Байденом.

"Подивимося, як нам краще буде", - резюмував Дмитро Пєсков в коментарі Інтерфаксу.

Раніше ми розповідали, що чортова дюжина російських суден потрапила під санкції США.