RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Саміт НАТО: Меркель назвала Україну першою в числі тем переговорів

Після проведеного в британському графстві Корнуолл саміту "Великої сімки", де Меркель і Байден обговорили і "Північний потік - 2" і Україну, тема нашої країни буде порушуватися і на саміті НАТО.

Про це з посиланням на сайт НАТО повідомляє Інтерфакс .

Перед початком саміту канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила: "Ми будемо говорити про ситуацію в Україні і про співробітництво НАТО з такими країнами, як Грузія і Україна, будемо говорити про загрози, таких, як в Білорусі, де права людини зневажаються ногами".

На саміті вперше буде присутній Джо Байден в якості президента США. У Білому домі раніше вказали, що президент США "підтвердить прихильність альянсу з боку США, трансатлантичної безпеки і колективної оборони".

Генсек альянсу Йенс Столтенберг, анонсуючи зустріч лідерів, відзначав, що на саміті буде "змістовна повістка", націлена на зміцнення трансатлантичного співробітництва та обговорення "сьогоднішніх і завтрашніх викликів".

Серед тем, які планується обговорити, - агресивні дії Росії, терористичні загрози, хакерські атаки, а також посилення Китаю. На порядку денному також ситуація в Афганістані.

Нагадаємо, Столтенберг заявив, що альянс продовжить нарощувати свій військовий потенціал і використовувати "широку комбінацію різних інструментів" для протидії російській агресії .

Також сайт "Апостроф" писав, що на саміті може переглянута Стратегічна концепція НАТО - рамкова основа, яка буде визначати підхід Альянсу до мінливого стратегічного оточення, в тому числі і агресивну політику і дії Росії.