RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Почалася зустріч Путіна з Байденом: онлайн-трансляція з Женеви

Президент США Джо Байден і президент РФ Володимир Путін в Женеві почали зустріч, на якій два лідера спробують поліпшити відносини між країнами, які перебувають у найгіршому стані з часів холодної війни.

Перед зустріччю відбулася коротка фотосесія, після чого Байден і Путін почали переговори у вузькому складі. Цей формат передбачає участь глави Держдепу США Ентоні Блінкена і глави МЗС РФ Сергія Лаврова, а також перекладачів.

Але при цьому в Кремлі раніше заявили, що Байден і Путін переговорять і віч-на-віч, якщо вважатимуть за потрібне.

Сайт "Апостроф" розповідав, що сьогодні 16 червня, в Женеві зустрічаються Джо Байден і Володимир Путін. Віллу "Ла Гранж", де проходить зустріч двох світових лідерів, ретельно охороняють. Заходи безпеки в швейцарському місті абсолютно безпрецедентні. На місці дуже багато поліції і військових. Людей не пропускають.

Також розповідалося, як пройде зустріч Байдена з Путіним і про що говоритимуть. Переговори будуть складатися з трьох частин - спочатку у вузькому, а потім у розширеному складі, після цього кожна сторона проведе окрему прес-конференцію.

Президенти можуть порушити будь-яку тему, в тому числі і тему Донбасу, затриманого російського опозиціонера Олексія Навального, а також питання, пов'язані з ситуацією в Білорусі.