RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Польща побудує високий паркан на кордоні з Білоруссю: подробиці

У понеділок, 23 серпня, стало відомо, що Польща має намір відгородитися від Білорусі парканом висотою 2,5 м по всій протяжності кордону.

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в Twitter.

"На кордоні з Білоруссю буде побудовано новий суцільний паркан висотою 2,5 метра. На допомогу прикордонній службі буде залучено більше військовослужбовців. Незабаром я представлю подробиці подальшої участі Польських збройних сил", - написав він.

Раніше Блащак повідомляв, що прикордонна служба вже посилена 900 солдатами, які патрулюють прилеглу до білоруського кордону ділянку.

Глава канцелярії прем'єр-міністра Міхал Дворчік, прокоментував слова Блащака про будівництво паркану: "Польща і країни Балтії захищатимуть свої кордони".

Чиновник зазначив, що східні кордони цих країн одночасно є кордонами Євросоюзу, а їх охорона - "обов'язком кожного уряду (країн ЄС - ред.)".

Варто зазначити, що на польсько-білоруському кордоні вже з'явилася огорожа з колючого дроту, яка досягла довжини в 100 км.

Раніше про будівництво додаткових загороджень на кордоні з Білоруссю оголосили інші сусіди - Литва і Латвія.

Водночас на початку серпня невизнаний президент Олександр Лукашенко дав силовикам і прикордонникам доручення закрити кожен метр білоруського кордону. За його вказівкою ніхто не повинен потрапити в Білорусь з "півдня чи заходу", де знаходяться Україна і Польща.