RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Всі гаджети в Європі переведуть на один вид зарядок: який тип переміг

У четвер, 23 вересня, Єврокомісія оголосила про рішення перевести всі зарядні пристрої для гаджетів на єдиний порт USB-C.

Про це повідомив єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон на пресконференції в Брюсселі, передає Укрінформ.

Він зазначив, що з 2009 року Єврокомісія змогла скоротити кількість моделей зарядних пристроїв з трьох десятків до трьох одиниць, а тепер пропонує прийти до єдиного стандарту. Це дозволить отримати "більше свободи у використанні пристроїв", знизити їх вартість і кількість електронних відходів.

Орган зупинився на найбільш поширених портах типу USB-C. За словами Бретона йдеться не тільки про мобільні телефони, але і про планшети, портативні камери, ігрові приставки, навушник і багато іншого.

Також пропонується відокремити продаж зарядних пристроїв від реалізації самих приладів, що дозволить європейським споживачам щорічно економити до 250 млн євро.

Раніше ми писали, що Apple випустила останню версію операційної системи iOS 15, яка отримала нові функції, оновлення FaceTime, зміни повідомлень та інші поліпшення. Одночасно з iOS 15 компанія представила iPadOS 15 і watchOS 8.