RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Заробітчанам на замітку: в Британії не вистачає п'яти тисяч водіїв бензовозів

У Великій Британії вже три дні вишиковуються величезні черги на автозаправки. Бензин в країні є, але проблеми з його доставкою - катастрофічно не вистачає водіїв бензовозів.

Про це розповідає ВВС.

Для вирішення проблеми влада дала згоду на запрошення за тимчасовими візами 5 тисяч водіїв з Європи. Саме вони, до Brexit і пандемії становили істотну частку в сегменті вантажних перевезень Великої Британії.

Однак, за розрахунками рітейлерів, при загальній нестачі близько 90 тисяч водіїв вантажівок, такого невеликого числа віз недостатньо.

При цьому, на думку міністра транспорту Великї Британії Гранта Шаппса, у всьому винні водії-панікери. Він наголосив, що нестача водіїв вантажівок існує вже кілька років, а на шести нафтопереробних заводах в 47 паливних сховищах країни достатньо бензину.

"У нас не те щоб нестача бензину в країні. Нам просто треба зробити так, щоб люди заправлялися тоді, коли їм потрібно заправитися, замість того, щоб думати - поїду-ка я дозаправлюся про всяк випадок, а то раптом мені потрібно буде кудись відправитися на наступному тижні або через тиждень", - зазначив він.

Як писав "Апостроф", раніше експерти розповіли, як не помилитися при виборі бензину в Європі.