RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Німеччині лікар влаштував вакцинацію проти COVID-19 самопальним препаратом

У суботу, 27 листопада, в аеропорту Любека на півночі Німеччини лікар почав щепити пасажирів власною вакциною від коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Місцевий лікар та підприємець, професор медицини Вінфрід Штеккер розробив власну вакцину від ковіду. Її він вирішив вколювати всім охочим пасажирам свого аеропорту. До того, як втрутилася поліція, щепитися встигли понад 50 людей.

Судячи з усього, препарат не має офіційної реєстрації. Якщо це підтвердиться, такий вчинок буде кваліфікований як порушення закону про лікарські засоби.

Відомо, що лікар розробив препарат навесні 2020 року. Спочатку він тестував його на собі та близьких. Пізніше щеплення погодилося зробити кілька десятків добровольців.

На початку вересня 2020 року лікар повідомив про результати своїх досліджень в Інституті імені Пауля Ерліха, який відповідає в Німеччині за реєстрацію вакцин та моніторинг у цій галузі. Штеккер попросив розширити випробування, щоб підтвердити ефективність препарату, проте у відповідь від інституту отримав звернення до прокуратури.

Раніше ми писали, що Омікрон "крокує" по планеті.