RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Італії вводять штрафи для невакцинованих: кого і на яку суму покарають

З 1 лютого в Італії вводять штрафи у розмірі 100 євро для невакцинованих від COVID-19 громадян від 50 років та ще групи людей з 15 лютого.

Про це пише La Repubblica.

"Особам старше 50 років, які не пройшли вакцинацію до 1 лютого, загрожує разовий штраф у розмірі 100 євро", - наголошується у повідомленні

Починаючи з 15 лютого також штрафуватимуть нещеплених італійців від 50 років, які працюють у приватних і державних компаніях або фрілансерами. Щоб отримати право на роботу, потрібно надати посилений Green Pass з відміткою про зроблену бустерну дозу або з підтвердженням перенесення коронавірусу.

Слідкувати за перевіркою посилених перепусток у громадян старше 50 років будуть самі роботодавці, тому що їм загрожує штраф у розмірі 400 - 1 тисячі євро за відсутність у працівника даної категорії такого документа.

Сам працівник отримає штраф у розмірі 600 - 1 500 євро, якщо приїде на роботу з порушенням встановлених правил.

Однак покарання не поширюється на тих, у кого є протипоказання до вакцинації. Її мають підтвердити медичною довідкою.

Водночас базовий сертифікат про вакцинацію від коронавірусу буде необхідний з 20 січня для відвідування салонів краси, а також з 1 лютого для отримання послуг від державної установи, поштових, банківських та фінансових послуг. Сертифікат не потрібен в аптеках, продуктових магазинах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, Німеччина виключила Україну зі списку країн із підвищеним ризиком через коронавірус, завдяки чому українці по-новому в'їжджатимуть на територію ФРН.