RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Всесвітньо відомий письменник підтримав кулінарну дипломатію Тищенка

Українці успішно запустили благодійний проект, спрямований на допомогу Збройним силам України — Charity Dinners, в рамках якого в різних містах проводяться вечері зі стравами української національної кухні та аукціоном для збору коштів на підтримку ЗСУ. На одну з таких вечерь прийшов всесвітньо відомий письменник Фредерік Бегбедер.

Захід провели у Парижі, на нього прийшло багато впливових французів, щоб більше дізнатися про українську культуру та труднощі, з якими довелося зіткнутися українцям через агресію росії.

За допомогою такої "кулінарної дипломатії" фонд "Дорога миру" нардепа та заступника голови фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка та його дружини Алли Барановської долучають до підтримки української армії інтелектуалів з усього світу.

"Я хочу продемонструвати свою солідарність з українським народом. У Франції я виступаю і часто говорю про те, щоб Україна стала частиною Євросоюзу. Хочу додати, що те, що відбувається (в Україні), це трагедія. Ми вражені тією завзятістю, з якою українці борються за свою незалежність. І за нашу незалежність теж. Я з радістю підтримав фонд Миколи Тищенка та проект Charity dinners", - розповів Бегбедер.

Також він підписав кілька своїх книг, щоб організатори заходів могли виручити за них кошти для ЗСУ на інших вечерях.