Напад на фури з зерном: польська поліція взялася за справу

Поліція Польщі розпочала розслідування умисного пошкодження українських вантажівок на кордоні.

Про це інформує "Польське радіо".

За даними журналістів, правоохоронці дослідять дії мітінгувальників, які умисно пошкодили українські вантажівки та висипали зерно на дорогу.

Читайте також: Є "прорив"? У Варшаві зробили важливу заяву щодо блокади кордону

Поліція підтверджує інформацію про НП в Дорогуську Любельського воєводства. Учасники протестів, які заблокували державний кордон з Україною, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу. Поліції відомо, що інцидент стався о 11:30 за місцевим часом на державній дорозі № 12, що веде до прикордонного переходу в Дорогуську.

"Після оформлення документів до Польщі в'їхали три вантажівки під керуванням громадян України. Учасники протесту не пропустили транспорт і в якийсь момент відкрили причепи, через що зерно частково висипалося на дорогу. Водії повернули назад в бік України", - цитує видання представницю Головного управління міської поліції в Холмі Еву Чиж.

Наразі правоохоронці з'ясовують усі обставини інциденту та вилучають докази протиправної діяльності протестувальників. Матеріали розслідування скерують до прокуратури для проведення правової та кримінально-правової експертизи.

"Ми здійснюємо перевірку, встановлюємо анкетні дані осіб, які брали участь в інциденті, опитуємо свідків", - резюмувала представниця поліції.

На момент публікації матеріалу пресцентр Державної прикордонної служби не коментував інцидент із українськими вантажівками та зерном, яке протестувальники висипали на дорогу.

Раніше ми розповідали, що польські фермери заблокували пункт "Шегині".

Вас також може зацікавити:

Жест доброї волі? Рух вантажівок на кордоні з Україною відновлено

Привіт польським страйкарям: в "Укрзалізниці" розкрили деталі історичного рейсу з вантажівками, відео

Поляки знову погрожують блокадою кордону: що каже влада