RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

У Парижі сталися сутички

У ніч на понеділок, 8 липня, у Парижі після завершення голосування у другому турі парламентських виборів сталися зіткнення невеликої групи демонстрантів та поліцейських на площі Республіки. Прихильники лівих своєрідно влаштували святкування перемоги коаліції "Новий народний фронт".

Про це повідомляє Le Monde.

"З 22:30 усі виходи з площі Республіки були заблоковані... Незадовго до опівночі площу Республіки було звільнено від великої кількості демонстрантів, а окремі інциденти з поліцією провокували кілька груп молодих людей у капюшонах", - йдеться в повідомленні.


Ці групи кидали снаряди в поліцію, підпалювати піддони та електричні велосипеди. У відповідь на кидання пляшок поліція зробила кілька пострілів гранат зі сльозогінним газом. Співробітники поліції в цивільному провели кілька затримань.

Нагадаємо, екзитполи прогнозують перемогу у Франції на дострокових виборах до парламенту лівих і друге місце - пропрезидентському блоку. Водночас правопопулістське "Національне об'єднання" Марін Ле Пен із соратниками, які вже готувались формувати уряд, опиняється на третьому місці.