Розвідка дізналася про бунти російських військових на Донбасі

Серед російських військовослужбовців на Донбасі зростає число охочих повернутися назад в Росію.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"З огляду на постійні бойові втрати та небезпеку відновлення активних бойових дій з наближенням т.зв. "літньої кампанії", зростає кількість військовослужбовців 1 та 2 АК ЗС РФ, які виявляють бажання повернутись до Росії. Щоб стримати потік бажаючих повернутись до Росії, командування російських окупаційних військ погрожує звільняти їх “по дискредитації” (дострокове розірвання контракту з ініціативи командування без права на грошові виплати та соціальні пільги)", - розповіли в розвідці.

Так, 7 травня рапорти з проханням повернути їх до Росії написало троє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

"Командир 9 ошмсп Мп полковник ЗС РФ Д. Бондарев відмовився задовольнити прохання особового складу та ініціював переклад" бунтівників "до складу 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) 1 АК", - відзначили в розвідці.

Полковник Д.Бондарев

Також рапорт на повернення в Росію 8 травня подав помічник начальника штабу 6 окремого механізованого полку (Стаханов) 2 АК ВС РФ (позивний "Білий"), але командування полку, під загрозою дострокового розірвання контракту з втратою виплат і пільг, вимагає від нього відкликати рапорт і дочекатися планової заміни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка дізналася про нові втрати в рядах російських військовослужбовців, які прибули на окупований Донбас для підтримки бойовиків ДНР/ЛНР.